Another day in pictures.

Orkar inte skriva så det får bli bilder. Har i alla fall varit i Jönköping över helgen. I fredags var det Bob Dylan i Kinnarps Arena. Första gången man är där och då är det inte ens Hockey man kollar på. HV vann ju för övrigt mot Frölunda och är nu i final mot Färjestad.

Våffeldagen:


Torsdag:

Snö ute.=(.
Fredag:

Pizza innan Bob Dylan
http://chicinparis.files.wordpress.com/2008/11/bob-dylan.jpg
Fick ju inte ta med kamera in till Konserten. Här är en Bild på Bob Dylan i sina yngre dagar.
Lördag:

Railjam, inte så grymt. Men roligt att de har sånt ändå.

Cupcakes, födelsedagsfirande, Earth Hour. Mer om detta checka Mahoyo
Söndag:

Hemresa från Jönköping.
Måndag:

Nyponsoppa med vaniljglass, smakar godare än det ser ut.=)

Don't forgett to check out MAHOYO
Take care.

Change

Ja vad ska man säga. Fy vilket väder det var igår. Blåste nästan omkull och det snöade. Idag är det sol, inte varmt men fina solstrålar som lyser.

 

I lördags hade man värsta vårkänslan, en dag med syskonen, åt första kulglassen i år. Det var helt enkelt en härlig dag med syskonen. Me like.

 

Värme, sommarkänsla. Gammal bild.

 

Men som sagt vädret skiftar väldigt mycket och man är aldrig säker på när våren verkligen kommer på riktigt, kan det vara idag eller om någon vecka? Ja du det är frågan. Samtidigt som vädret skiftar känns det som humöret skiftar lite också, man känner ju mer glädje när det är sol ute än när det öser ner snö och regn. Vi får väl se, kommer det att bli vår nu eller?

 

I alla fall på fredag blir det att åka till Jönköping och vad händer där? Jo Bob Dylan kommer och jag ska vara där. Så nice. Den dagen har man väntat på nu. Det blir att umgås med syskonen också och det är alltid underbart.

 

Föresten ni har väl inte glömt att det är Eart Hour på lördag kl. 20.30 – 21.30? Det är ett måste ju, lite mysigt hela världen är släckt. =)

 

Take care


Sun is shining

Så härligt väder det är ute och man blir så varm i kroppen.=)



Kom och tänka på denna låten, Bob Sinclar - Love Generation

Jaha igår spelade man sin tredje match för säsongen, eller en av de var man ju spelande coach. I alla fall så var de inte så jätte många igår så var med och spelade. Det gick väl helt okej, vi vann med 18p. Sänkte en go trea, efterlängtad känsla. Dribblade upp bollen, kände bara att det var rätt läge, ingen hand i ansiktet och det var bara att dra i den. Fick tillbaka den gamla goa känslan.

Aja nu är säsongen över för lagen i Oskarshamn, eller det är väl DM som är kvar då, få se vilka ungdomslag som är med.

Slutspelen och kvalen då, ja skönt att Telge fick en vinst igår. =). Tråkigt att det inte gick bättre för Eos i matchen, får hoppas de taggar till sig till de andra matcherna. På herrsidan är Uppsala och Sundsvall klara, vilka lag håller de sällskap? Kan Solna få igång sitt skytte och vinna mot 08 idag eller kommer förra årets vinnare åka ut i kvarten? Norrköping har 2-1 i matcher mot Jämtland, men det är fortfarande match där.

Take care

MAHOYO

Debut med P96/97

I lördags åkte man till Kalmar för att coacha i basket igen. Denna gång var det dock med pojkar födda 96 och 97.Tyvärr var det ett sent återbud och annat så det blev sju spelare, med några halvor. (förkylda, sjuka). I alla fall skulle de göra sina första matcher tillsammans som ett lag. Vi i Oskarshamn har haft lite svårt att få ihop ett lag för pojkar födda 96, förra året var de ungefär fyra spelare och det funkar ju inte.

Men skulle göra ett försök i år och än så länge ser det ganska bra ut. Har varit Över 11 på två träningar av fyra. Så får hoppas att detta håller.

I alla fall så spelade vi två matcher i lördags, förlorade tyvärr båda. Men grabbarna var duktiga och med tanken på att det är ett nytt lag och att vi var några på matchen så var det bra ändå. Förlorade första med 2p bara och den andra med ca. 20p. I den sista matchen pressade det andra laget oss hela matchen vilket var svårt för spelarna. Men det är bara att jobba vidare och det finns en del talanger i detta laget. Hoppas att de väljer basketen bara.=)

Sen är ju slutspelet i ligan igång. Ja vad ska man säga om den. Har inte gått så bra för Telge i verken herr eller damsidan nu i slutspelet. Får väl hoppas att de taggar till sig lite. Det är en klubb man alltid håller lite på då de är så bra på att få fram lovande spelare.

Egentligen har jag aldrig riktigt hejat på något lag i herrligan. Det är olika från säsong till säsong, beror på hur det ser ut med spelare. Själv gillar man när det går bra för unga svenska talanger. På damsidan har det alltid varit Telge och det kan ju vara samma anledning. De har ju unga talanger som de spelar på. =)

Aja Take care.

hurt....

You can love someone so much so it hurts and you hurt them. In reality you are trying to make things better but end up hurting them. Try to make an effort but in the same time trying to hide things. People may not be as good as they seem and some are better then they seem. Must people hide their true self because they don’t want people they care about to be hurt. Some things you might want to say out laud but just can’t. Sometimes I feel like saying it out laud gives people hope and disappointments. Like people hope to see you make it but when you don’t it feels like you have hurt them more then in the beginning. Like saying the wrong things instead of saying the things you want to say and end up make them angry or sad.

 

Yes there are many people that hide stuff from the ones they love because they feel like telling them the truth will hurt. But not telling them will also hurt, so what do you chose? I don’t know the first one feels easier, to not tell. To hope they don’t find out and make the best out of it. To not make people look at you in another way. Yes that one sounds better, but in the end it is also that one that ends up hurting the most.

 

Bildkälla här

MAHOYO
Take care

Bra avslutning trots förluster.

Igår var man då iväg för att coacha pojkarna i de sista seriematcherna. Min sista säsong med laget också då jag ska vidare och studera.

I alla fall matcherna var då mot inga mindre än Kalmar och Brahe, topplagen i serien. De har som sagt vunnit alla matcher förutom mot varandra då det varit blandat.

Första motståndarna för dagen var Kalmar som började i ett högre tempo än oss och kunde hålla en trygg ledning matchen igenom. Avslutade i alla fall andra halvlek bra med att spela två jämna perioder med de. Men ledningen var för stor. För övrigt kan man ju nämna att jag fick min första tekniska foul i min basketkarriär. Varför? Ja du den var lite konstig, speciellt efteråt när jag frågade. Men men inget man kan göra, blåst är blåst. Får väl helt enkelt bara acceptera det. Trots att domslutet var konstigt får man ju vara glad över de domare som ställer upp, jag vet ju hur det är att vara domare. Matchen slutade 79-50.

Andra matchen var alltså mot Brahe och ja vi hade äldre spelare med för att annars skulle vi bara åkt med 5. Men i alla fall så bestämde jag mig för att starta med mina spelare alltså 93/94:er medan Brahe då hade två äldre spelare som startade. Och som grabbarna gjorde det. Riktigt bra spel var det och vi vann faktiskt perioden med 4p. De slet verkligen ner en hel del returer och vilket sänk. Grabbarna spelade perioden ut förutom ett byte då en av spelarna blev trött med 1 min kvar av perioden. Satte faktiskt 5 treor den perioden av 3 olika spelare. Inte våra vanliga skyttar heller.

Andra perioden avgjorde matchen då Brahe kunde vinna den med 22-5. Vi hade inte samma spel längre och det var istället Brahe som tog returerna. I halvtid pratade vi om vad som hade gått bra i första, men inte i andra och vi går ut i andra halvlek och spelar jämnt i två perioder. Förlorar tredje med 4 och vinner fjärde med 1. Så om vi inte räknar andra perioden vann vi matchen mot Brahe. =)

Grabbarna gjorde ett bra jobb och det var roligt att se utvecklingen från säsongens start. Får hoppas att vi kommer iväg på en cup och kan avsluta säsongen där.

Måste kila iväg för att sitta i sek.

MAHOYO
Take care

Han är typ 1,70

Haha var bara tvungen att skriva en sak. Willy och Nam har en konversation.

 

Nam: Han är skit lång, han är typ 1,70

Willy: Hallå jag är 1,70

Nam: Är du? Men då är du mycket längre än mig ju.

Willy: Vad då hur lång är du?

Nam: 1,69

 

Hahaha asg.

 

MAHOYO

Take care.


Norrköping - Solna!

Igår åkte man till Stadium Arena för att se seriefinalen mellan Solna och Norrköping. Gutt att man kunde åka iväg på matchen, för det var riktigt go. Stämningen var bra också. Det var ett antal år sen man hade den känslan i Oskarshamn. På Atomics tid, det var tider det.





Dansar de?

I alla fall matchen svängde väldigt mycket och ett tag såg det ut som Solna hade allt under kontroll, men Dolphins gjorde bra byten och kunde jobba sig tillbaka. Bra beslut av Coach Grant i mitten av tredje perioden och även i sista tror jag det var när Pedro Cipriano blev utfoulad, han valde att sätta in en guard istället. Kanske matchavgörande?




Block!

Face!

Bra handled och bollen gick i.;)

Bäst för dagen Kenny Grant, med han på plan blir Dolphins stabila.

38 - 56 till Solna i tredje, vändningen kommer.


Norrköping har jobbat sig ikapp, 1p ledning Solna.

Håller ju egentligen lite mer på Solna än Norrköping, men matchen var riktigt go och det finns ju några fördelar med att Norrköping vann. Skulle det bli final mellan dessa två lag så har man ju närmare till Norrköping än Solna och kan alltså se fler matcher. hehe. Tror jag vill se något av dessa två lag ta hem titeln.



En annan sak som jag måste nämna från matchen är att Norrköping vann alla utom period två mot Solna. I den perioden hade Norrköping det svårt. Tredje fortsätter faktiskt Solna att jobba på bra, men med byten från båda lagen och time out så är det Dolphins som avslutar perioden bäst och vinner den med 1p.

Rysare i slutet då Norrköping leder med 1p, Flowers stealar bollen från självaste Kenny Grant och lägger i två poäng, 12 sek kvar. Kenny tar ett avslut bra läge och tid för att kunna stoppa i retur och att motståndet får det svårt att göra poäng. Han missar men Dee Ayuba tar retur och stopper i poäng, 2 sek kvar. Svårt för Solna att få ett bra avslut, ingen time out kvar heller och Norrköping vinner med 1p.


Slutresultat, någon i vägen...hehe..
MAHOYO
Take Care

Nya uppdrag!

Helgen som kunnat nästan blivit min lediga helg från basketen blev till annat. Blev nämligen tillfrågad att ta hand om flickor 93/94 då de hade två matcher i Växjö. Deras coacher kunde inte och jag skulle ställa upp vid nödfall, vilket det alltså blev. Inte vad jag hade tänkt spendera min söndag, men det fick bli så.

Detta laget är ett lag jag faktiskt inte har koll på alls, har typ aldrig sett de spela. Vet inte hur dana de är alltså, men känner till några spelare. Det jag vet att de inte är ett bra lag. Inget illa menat, men de skulle nog kunnat varit bättre än så. Riktigt synd då det finns en del långa spelare i laget.

I alla fall så skulle jag då coacha dessa flickor och det började nog inte så bra. Kommer dit vi ska samlas och får reda på att det endast är 6 spelare som ska åka. Har ju lite erfarenhet av några spelare och jag vet att det är jobbigt.

Har i alla fall kollat upp hur det gått för flickorna tidigare de mött dessa lag och kan ju säga att jag inte hade så mycket press på mig. Det har slutat i förlust.

Första matchen ställdes mot Växjö som de förlorat med 20-30p mot. Vi börjar okej och det är jämnt hela tiden. Kan ju inte säga att basketen är det bästa, men inte mycket man kan göra under en match. Efter två perioder leder vi med 2p och inför tredje pratade jag med tjejerna att det var viktigt att hänga med nu, det kan bli ett avgörande ögonblick och att det återigen står 0-0 på tavlan. Flickorna går ut på hugget och vi gör faktiskt 22-2 denna period och leder med 22 inför fjärde. Orken tog nog slut i fjärde och Växjö börjar pressa hårt. (vi har ju ingen guard). Vi lyckas ändå hålla igen, avståndet var nog för stort för Växjös del och vi vann med 6p. Framsteg för tjejerna eller?

Andra matchen spelade de inte så bra och orken hade nog tagit över. Alldeles för mycket slarv och bortkastade bollar, förlorade med 8p. Så 1 av två blev det i alla fall.=)

Har föresten börjat träna pojkar 96, andra träningen i fredags och det kom 11 spelare. Roligt.

Take care

RSS 2.0