Lussebulle och El Clásico!

Idag har man bakat lussebullar och de är riktigt mumsiga. Var ju Lucia idag, inget som jag tänkte på så mycket. Var ju på Luciatåg igår.

 
It's big and yummy.=)

Efter bakandet var det dags för El Clásico, Barca (Barcelona) - Real Madrid. Innan denna match hade Willy sagt att det skulle bli 2-0 till Barca och att Messi och Eto'o skulle göra målen. Gissa vad matchen blev och vilka som gjorde målen? Haha japp det var Eto'o 1-0 och Messi 2-0. YEAH! Och Barca har gjort ett historiskt försprång på Real med att ha övertag med 12p. Detta har inte hänt på över 70 år. NICE.


FC Barcelona, BARCA!
MAHOYO

Take care.
 

Pepparkaksland

Idag var man och kollade när lillebror och alla andra i årskurs nio på Kristinebergsskolan gick luciatåg. Det känns inte så länge sen man själv stod där framme.

I alla fall så skulle brodern min vara pepparkaksgubbe, tillsammans med två andra från hans klass.(alla asiater). De kom in hoppande medan alla sjöng vi komma vi komma....från pepparkakeland... Det var lite roligt. Lillebror har blivit stor.


Lillebror, när vi spelade basket i hamnen för några år sedan.

Japp senare på kvällen var det dags för match mellan Döderhult (Oskarshamn) och Nässjö. Detta var en betydelsefull match för båda lagen då det skulle vara avgörande för vem som skulle ta sig till Götaland efter jul. Inte Döderhult då utan Oskarshamns A-lag, men man kan säga att det var Oskarshamn på något sätt ändå.

Till matchen då. I början kan man väl säga att Oskarshamn var med och på hugget, men Nässjö ville mer och gav mer. De hade dessutom sänk, vilket inte Oskarshamn hade. Nässjö vann tillslut med hela 23p, Oskarshamn fick aldrig något sänk.

Det som gjorde att Nässjö vann var också en spelare där som slet och kämpade riktigt mycket. Hon gav verkligen allt och det fanns tyvärr ingen sådan i Oskarshamn, även fast det fanns många som kämpade så var ingen som henne.

Oskarshamn får kämpa vidare och laget kommer att byggas på. Få se hur det blir nästa säsong, vilka stannar?

Ja det var den matchen det. Norrköping har inte fått sin seger i Arenan ännu, men det kommer nog snart. En rysare var väl ändå 08 - Jämtland matchen.

Take care.

Hot Shot



Har tittat på en basketdrama från Taiwan, kanske inte så verklighetsbaserad men jag gillar den.=) 16 avsnitt.

MAHOHO

Take care


Baskethelg.

Ja det kan man säga att det har varit. Igår så blev det en heldag i hallen där man fick döma, sitta i sek och coacha. Man var ganska seg efter dagen. Matcherna jag coachade förlorade vi, det var de två lagen i nivå ett igen då. Vi spelade faktiskt riktigt bra mot det ena laget i två och en halv period, men där tog det stopp. Kan bero på en skada i laget också. Men grabbarna gjorde bra ifrån sig och det är roligt. De andra lagen var ju trotts allt äldre.

 

Så gårdagen var man i hallen från tio tiden till sju tiden. Var hemma en timme emellan ungefär. Kan inte säga att det var någon match som var sådär extra intressant. Eller en match höll det på att bli tjafs i, men det var ganska lugnt ändå. Ganska bra basket från några håll i alla fall.

 

Idag vaknade man övertidigt, alltså vid fem för att åka till Nässjö och träna flickor 96. Det var riktigt jobbigt att ta sig upp så tidigt. I Nässjö skulle flickorna möta Nässjös 95:er och våra egna 95:er. Första matchen var mot Nässjö som de förlorade mot med 29p förra gången. Denna match gick faktiskt riktigt bra för dem. I halvtid låg vi endast under med 4p. Men Nässjö har ju lite mer erfarenhet än våra flickor och några som jobbat riktigt hårt blev trötta. Tillslut blev det förlust med 17p. Det var bra jobbat ändå.

 

Andra matchen som spelades efter första var mot F95:erna. Förra gången blev det en stor vinst. Denna gång blev lite svårare. Tror att flickorna dels var trötta efter att ha kämpat hårt matchen innan och dels så slappnade de av lite i denna match. Detta lede till att det blev onödigt jämnt. Med lite prat med flickorna så kunde vi ändå hålla ledningen. Det blev vinst med 17p. Flickorna stannar därmed kvar på samma nivå och möter två nya lag inför nästa omgång.

 

Japp väl hemma i Oskarshamn så var det en kort vila hemma innan det bar av till Sporthallen för att sitta i sek för herrlaget. Herrlaget spelade mot Nässjös B-lag (Höglands Basket). Matchen var ganska svängig, men herrlaget hade ledningen i stort sätt hela matchen. Det var uppe i tjugo poängs ledning ner till 8p och så upp igen. Matchen slutade tillslut 101 – 81. Mycket poäng kan man säga. Det var en i Nässjö laget som var riktigt duktig och styrde hela spelet, han gjorde också 32p. Tyvärr var det också problem med poängtavlan och hela den där sek maskinen så det var lite konstigt. Fast löstes på bästa sätt i alla fall. För mig var det i alla fall ganska vanligt då jag förde protokollet.

 

I alla fall så var det baskethelgen det. Kollade även reprisen på Norrköping – Solna matchen, det var en go match. Lyckades att inte se resultatet innan så man satt ganska spänd. Hoppades på Solna seger i alla fall. Gillar när det blir jämnt i serien.

 

Det var det.

MAHOYO

Take care.    


http://www.keepachildalive.org/

En HIV- positiv pojke Noah som vill bli musiker har fått hjälp av Alicia Keys genom hennes välgörenhet, "keep a child alive".


Här uppträder han på Tyra Banks show.


Take care.


Tuffa matcher.

I helgen har det då varit en del basket kan man säga. Blir nog ganska mycket nästa helg också. I alla fall så började det med lördagen. Först var man i Vallhalla och kollade på när F 96 mötte F95, (OBBK båda lagen). Det visade sig bli en ojämn match där F96 vann med över 42p. De är vårt framtida lag på flicksidan förhoppningsvis.

Därefter bar det av till Sporthallen för att sitta i sek på Damernas match mot Nässjö. Nässjö som var serieledarna och obesegrade innan denna match. Ja Oskarshamn vann matchen, och de inte bara vann matchen utan de vann den stort. Med hela 23p. Synd att det inte har gått lika bra i de tidigare matcherna, men det beror på att säsongen började alldeles för sent för dem. Ingen sommarträning p.g.a. ingen coach fram tills augusti/september. Ja det var den matchen de, kan nämnas också att Nässjö tränarna bar sig riktigt illa åt. Domaren borde ha blåst ut de. Höll ju nästan på att bli döv i seket.

 

Det var lördagen, på söndagen bar det av till Jönköping/Huskvarna och Sandahallen för att coacha mitt pojklag. Redan innan visste vi att lagen vi skulle möta är bättre än oss och att det skulle bli riktigt tuffa matcher + att motståndet är äldre än oss också. Förutom det så hade vi problem med att få ihop lag inför denna dag, men tillslut åkte vi i alla fall iväg med sju spelare var av en gör sina första basketmatcher.

 

Ja det blev stor förlust i båda matcherna som vi spelade efter varandra. Men grabbarna jobbade på och utvecklades. Kan säga att de var ganska slut efteråt. Nu i helgen blir det returmöte på hemmaplan får hoppas att vi åtminstone är fler spelare. Vi kan ju göra bättre matcher än vi gjorde i helgen, spela roll vad siffrorna blir om man ger 100 %.

 

Bild från Brahe matchen, tagen av MyNa Do. MAHOYO.

 

Roligt var att spelarna fick beröm av coacher med erfarenhet, Göran Henriks var en av dem. Det är inte vilken dag som helst man får det.

 

Glöm inte att checka in Mahoyos gryma julkalender med härliga erbjudanden.

 

Take care


RSS 2.0