Varför...

... ska folk alltid göra saker större än vad det egentligen är. Spelar ingen roll om det är något bra eller dåligt, men det blir alltid en överdrift. Kan man inte bara göra eller säga som det är och inte göra en så stor grej av det hela. Det uppstår ändå alltid problem p.g.a. att man gör det för stort och folk börjar hacka på oskyldiga människor för att de vill få fram sin åsikt. Alltså journalister vill ju alltid få fram diskussioner för om de inte får fram diskussioner så betyder det ju att deras story inte var så läsvärd. Men då när diskussionerna börjar så gör folk det större än vad det egentligen var. Istället för det som storyn handlar om går de till attack mot varandra och det blir så mycket värre. Kan man inte bara få föra fram sina åsikter utan att någon ska hacka på en. Alla har väl ändå rätt att tycka som man vill, men om man hackar på någon oskyldig har man ju gått för långt.

 

Det är vad jag känner, att när det kommer upp en nyhet som många reagerar kommer det alltid någon kommentar som egentligen inte borde finnas med.

 

 


 Think about this:

 

Why did the painting go to jail?

 

MAHOYO

Because it was framed.


Memories are all I have.

It has been 4 years now and I miss you so much Daddy. 2004 November the 20 was a terrible day, the day you left us. All I have now are memories with you. Things will never be the same. Times really fly and my heart is no longer as hurt as it was then, but the heart will always have scars.

 

Willy och pappa, älskar er.

 

I love you Daddy and I always will.

 

Ta vara på ditt liv.

Take care.


Times fly.

Tiden går verkligen fort fram on nu fryser man när man tar steget ut. Det är halt när man går också. Tror inte det dröjer lång tid innan den första snön faller, har ju faktiskt sätt lite snö när jag åkte på match med grabbarna senast. Det är alltså viktigt att man är försiktig under denna period då allt ställs om, annars kan olyckor inträffa och det är inget man vill veta av.

 

I alla fall så känns det som om allt går så fort framåt och det är inte ofta man tar vara på tiden på rätt sätt. Ska försöka att ändra på det, men det kommer att vara svårt att ända fast något kan man ju alltid börja med.

 

I helgen så börjar Scania/OT Basket Cup, alltså basket för årskurs 3 – 6. Får hoppas att man kan locka in fler barn till sporten basket, som sagt börjar du spela basket är du medlem i världens största sport.

 

MAHOYO

 

Take care.


3 T, 1 U och 1 D!

Idag var det match mellan Oskarshamns Herrlag mot Kalmars utvecklingslag i Div.2. En match som Oskarshamn hade övertaget. Matchen slutade 107 - 46 till Oskarshamn. Så man kan ju inte säga att det var någon go match, men förutom att det blev mycket poäng så blev det mycket fouls också, där det fanns alla möjliga foulen.

Det började i fjärde då Kalmar coachen som varit ganska sur under matchen slår till en stol. Det kanske inte var övervåldsamt, men han gjorde ju det. I alla fall så fick han en teknisk. Alltså C, coachfoul. Därefter så blir det en osportslig på Oskarshamn då man försöker att rädda sig själv från att trilla och håller om Kalmarspelaren, alltså ett U (unsporting). Direkt efter den ropar en spelare i Kalmar något dumt till Denne Oskarshamnsspelaren och det blir ytterligare en teknisk foul, från bänken alltså ett B.

Om inte det var nog så har coachen i Kalmar sedan tidigare efter den tekniska han fick ha blivit så sur att han gick över till läktaren. I alla fall så skulle Kalmar byta in en spelare, men de hade inte sagt till domaren eller sekretariatet så domaren som förmodligen redan var ganska le på Kalmar blåste en teknisk, detta var också från bänken. Då blir en Kalmar spelare riktigt sur och klagar på domaren. Detta leder till att domaren blåser diskvalicerad foul och spelaren får lämna hallen. Så det som såg ut att bli en match där Oskarshamn vann enkelt och inget speciellt att se, blev till en ganska händelserik match på ett annat sätt fast inte på något positivt sätt.

 

Själv tycker jag det är fel av coachen att uppföra sig på det sättet, eftersom att det visar fel signaler till spelarna och jag tror att det kan vara en av anledningarna till att de fick de andra ”ovanliga” foulen. Om inte coachen kan bete sig på ett bra sätt, hur ska du spelarna kunna bete sig bättre. Okej de borde också kunna förstå själva som spelare hur man beter sig, men samtidigt så anser man ju att sin egen tränare gör rätt. Detta lag var ju ändå ganska unga, gymnasiet i alla fall.

 

I alla fall så var det den matchen det, brorsan fick spela ganska mycket idag. Han gjorde ganska bra ifrån sig, kanske ska förbättra sina straffkast.=) 6p blev det. 

 

MAHOYO

 

Take care.


OBBK F96

Idag har man varit i Växjö för att coacha Mattias 96:er då han var iväg på annat håll. Det blev vinster i båda matcherna med ganska mycket. Flickorna är duktiga. Första matchen mot Växjö blev 54 - 10 och andra matchen mot Västervik blev 54 - 6. Framåt gjorde vi alltså lika mycket i båda matcherna.

Sen igår så var det ju Kultdunket, streetbasket i Vallhalla för högstadiet. Det gick väl okej för mina grabbar, tre av lagen gick till slutspel. Det var nog inte så lätt för dem att spela riktig basket med tanken på att några av lagen inte kunde eller verkade vilja spela ordentligt. Men i alla fall så tyckte jag grabbarna gjorde bra ifrån sig. Några som man vill få med i laget, men det verkar svårt att få med dem. (Har ju redan pratat med de i något år nu.) Förutom turneringen så var det även uppvisning med lite dunkar och en match mellan Kalmar och Oskarshamn, men det var inte så många från herrlaget i Oskarshamn. I Oskarshamns lag var det två volontärer med, det var roligt att kolla på ändå. Kul att Kalmarspelarna tog sig till Oskarshamn och visade upp sig lite.

 
Match mella KB Kidz och Secutors.

Nivå 1

I söndags var man då iväg med grabbarna i Huskvarna för att spela två matcher. Som vanligt på bortamatcher har vi problem med att få tag i personer som kan köra. Detta leder till att vi åker med sju personer till bortamatcherna.

Till matcherna då: Första matchen spelade vi uruselt. Eller halva matchen är väl godkänd, men därefter slutar vi helt enkelt att spela basket. Det var verkligen tråkigt för jag vet att vi var bättre än de. I alla fall sånt händer.

Andra matchen var jag lite orolig för innan med tanken på att det laget vi skulle möta enligt mig är ett bättre lag än det tidigare laget vi mötte. Därför var man lite extra nervös inför starten av matchen. Vi hade foulproblem denna match och med tanken på att vi bara var sju pers så kändes det lite jobbigt. Som tur var så fick vi ordning på foulen och alla lyckades hålla sig kvar på plan. Förutom början av matchen så hade vi ledningen med oss matchen ut. Det var jämnt väldigt länge, men mot slutet kändes det som om Brahe på något sätt gav upp medan vi var uppe i ett ryck och slutsiffrorna skrevs till 68 - 46.

Som rubriken leder så går vi alltså upp en nivå, till den högsta. Där kommer vi störta på två svåra motståndare så vi får se hur det kommer att gå. Själv tycker jag det bara är bra att grabbarna får detta motståndet och lär sig efter det.

Bakade även muffins i söndags innan man åkte iväg på bortamatcherna. De blev mumsiga.=)

MAHOYO
Take care.

Change the World!

Today is the day! BARACK OBAMA!


Nas - Black President


Destorm

Take care.

Ayaka - Okaeri


Ayaka - Okaeri (welcome home)

MAHOYO

Funderar.

Sitter och funderar, vet inte riktigt vad jag kommer på. Tänker bara på vad jag vill göra med livet. USA valet är ju snart bara någon dag kvar nu. Hoppas att amerikanerna är smarta nog och ta det rätta beslutet. Själv kan man ju inte rösta. Men det jag funderar på är vad jag kan göra för att hjälpa världen till det bättre. Hur kan jag förändra? Man kanske inte kan göra mycket, men man kan ju alltid göra något. Alla vill väl att världen ska bli bättre, eller jag hoppas att alla vill det.

 

Frågan är bara på vilket sätt man ska göra det bättre. Jag menar medan vissa tänker på hur man ska förändra så kanske andra endast tänker på hur deras egna liv är. Alla är vi olika och det är man lov att vara. För om alla skulle vara likadana så skulle jorden vara en ganska tråkig plats. Problemet är bara det att vissa är för egenkära, alltså tycker att de själva är så mycket bättre än alla andra och att de som inte lever som dem är inget och ha. Jag hoppas att människor börjar acceptera personer för hur dem är och försöka tänka på andra. Det är inget fel på att gilla sig själv, det är bara bra om man gör det, men det är också viktigt att man kan lära sig att acceptera andra så som dem är.

 

Take care.


RSS 2.0