Våfflor på fettisdag

Idag har jag kommit hem från Jönköping. Det blev ett kort besök hos systrarna.
Idag är det som sagt fettisdag, visste faktiskt inte om det förens min 5 åriga kusin sa det. hehe.
Men vi åt ju faktiskt semlor i lördags och idag blev det faktiskt våfflor med syrran, MyNa. Det blev ju en fettisdag, men med våfflor istället. hehe.

Bör lägga mig snart ska upp ganska tidigt.

ps.
T-mac är borta säsongen ut p.g.a. knäskada hoppas han är tillbaka nästa säsong. Det får bli Lakers år iår.
ds.
MAHOYO
Take care.

Play some ball

Denna säsong har jag mest sysslat med coaching, och andra delar, men inte varit spelare själv. I helgen då det var många borta blev det ändring på detta. Systrarna var hemma från Jönköping också, de skulle också få lira boll.

På lördagen var det min äldsta syster MyNa som skulle lira med Oskarshamn mot Växjö, det blev en väldigt enkel seger 116-23 i div.2. En väldigt seg match, men roligt att se syrran på basketplan.
Åt även semlor i lördags då mamma hade bakat, väldigt mumsigt. En tidig fettisdag för oss. hehe.

På söndagen var det då dags för mig och min andra syster Pia att spela för Döderhult. Motståndet för dagen var inga mindre än Kalmar. Denna match bör nog varit roligare för publiken att se med tanken på att det blev 1p vinst för oss. Riktig rysare i slutet. Mindre än 10 sek ligger under med 1 får två straffkast som vi missar, men stoppar i returen och Kalmar hinner inte komma till ett bra avslut.

Noterbart är att systrarna inte har spelat eller tränat något på över två år, detta tycker jag är starkt av de. Själv har man ju tränat lite, men inte spelat.

Sen var det dags för brodern att spela med A-laget. Det var en sur match måste jag säga även fast det blev en 4p vinst. I början av matchen var de taggade och gjorde 18-2. Sen vet jag inte vad som hände, men Oskarshamn spelade dålig basket medan Kalmar spelade bra basket. Tyckte nästan inte för att jag ville det, men att Kalmar som de mötte förtjänade vinsten mer. För bror min gick det ganska bra. Han sänkte två treor i inledningen och spelade fram några bollar också.

Ja annars var det väl inte så mycket mer basket denna helg, alla syskonen spelade i alla fall denna helg vilket är ovanligt nu för tiden.

Just nu befinner jag mig i Jönköping hos systrarna och tar det lugnt.

Take care

Gulliga barn som dunkar.=)


Var bara tvungen att lägga upp denna videon, så söta pojkar.

Take care

Mates of States

Har lyssnat på Mates of States de senaste dagarna. Bra musik.
Speciellt låten Jigsaw har jag lyssnat på.=) Man blir så glad av den, vet inte varför.


Mates of States - Jigsaw
MAHOYO
Take care.


whats going on.

Hmm vet inte vad som har hänt med pojkar 93 - 94. Ser inte bra ut just nu, får hoppas på det bästa.
I söndags spelade vi matcher mot topp lagen igen och då var det endast tre av våra vanliga spelare, lånade in 5 stycken eller Edvin har ju spelat med oss och är ju i stort sätt en i laget. Bland dessa fem spelare fanns Linda och Lena Phung, de gjorde faktiskt bra ifrån säg även fast de är lite små mot grabbarna.

Matcherna var väldigt svängiga, första matchen var mot Kalmar och vi låg under med 9p i halvtid efter att ha spelat lika med de i andra. Men därefter i stort sätt krossar de oss genom att vinna andra halvlek med 30p. Spelade alltså bra ibland, sen hade vi ju tyvärr ingen av våra stora spelare idag och det blev problem med returer och inside. Matchen slutar 76-37.

Andra matchen mot Brahe var även den väldigt svängig. Efter första perioden låg vi bara under med 1p, men i andra rycker de till en trygg ledning på 17p. Matchen är ju inte över en och i tredje gör vi faktiskt bra ifrån oss och ligger under med 12p innan de gör ett ryck igen och leder med 20p inför sista. Det blev sen tyvärr för mycket för att ta igen och Brahe vinner med 61 - 35.

Mer detalj om matcherna finns på obbkp9394 och obbks sida.

Det finns nog olika anledningar till att matcherna blev som det blev, men får hoppas att fler spelare kommer och kan vara med nästa gång. Förhoppningsvis kan vi göra bättre ifrån oss också. Hoppas verkligen att fler grabbar kommer och tränar nu, det finns många duktiga.

MAHOYO

Take care

First Time - Stadium Arena

Idag har man då varit i Stadium Arena för första gången. Riktigt snyggt där måste jag säga. Vilken känsla man får att se byggnaden.

Från den gamla hallen, Mässhallen har man ju ganska goa minnen. Minnen från tiden med 89 laget då vi spelade SM där. Laget spelade mot NUBF och låg under med 22p inför sista perioden. Gjorde 34-8 i fjärde och vann. Det är minnen det. Gav aldrig upp varken från bänken eller från plan. Basketball more then just a game.

Själva matchen idag Damligan: Dolphins - Telge var ju ingen höjdare precis. Telge vann ganska enkelt, men var ändå inte så jätte imponerad på spelet idag. Det var ju inget dåligt spel, men inte det bästa heller. Sen hade de ju inget sänk heller. Fast det var ju en ganska avslagen match. Synd att det var skador och sjukdomar i Norrköping skulle varit roligare att se en full trupp.

Får hoppas det blir någon fler match i Stadium Arena för min del, kanske Solna - Norrköping på herrsidan? Vore inte helt fel.=).

Mahoyo

Take care

Duktig idag.=)

Hehe. Idag har man faktiskt gjort lite mat här hemma. Potatisgratäng och grillad kyckling. MUMS. Det tycker jag var ganska duktigt gjort med tanken på att det inte är så ofta jag lagar mat till familjen. Hoppas att det smakar bra bara. Har ju tyvärr ingen kamera just nu heller. Den befinner sig hos mina systrar i Jönköping.

 

Ja annars har man träning med grabbarna senare får se hur många som dyker upp. Det verkar inte vara så jätte många kvar i laget, men får väl hoppas att det dyker upp folk i alla fall. Kanske vårat vanliga antal nu för tiden 6 eller?

 

Måste nog dra och checka till maten.

 

Take care.


Tillbaka i nivå 1

I går (söndag) var det då dags att spela returen mot Brahe och Kalmar. Med tanken på att vi vann de två senaste mötena och Kalmar slog Brahe senast räckte det med vinst mot Kalmar för att ta oss upp till den högsta nivån.

Första matchen ställdes vi alltså mot Kalmar och denna gång ställde vi upp med en bredare trupp. Endast en huvudguard förra omgången blev tre huvudguarder denna omgång.

Matchen var jämn ett bra tag, men med ett litet ryck i andra hade vi en ledning på 16p inför andra halvlek. Vet inte varför men tredje blir vår sämsta period som en del gånger förr. Anledningen idag kan bero på att vi börjar slappna av då ledningen är ganska stor, men det är ju fortfarande match. Vi förlorar perioden med 4p och ledningen är nere i 12 inför fjärde.

I fjärde är spelet lite si sådär, fördelar poäng mellan lagen. Men efter Kalmars timeout som tydligen var till fördel för oss drog vi ifrån med ett 9-0 ryck. (Gjorde något byte där också). Avslutar matchen snyggt med en trea på buzzern och vi vinner matchen med 72-52.

Andra matchen mot Brahe var egentligen ganska betydelselös med tanken på att de åker ner och vi går upp. Men en match är en match och man ska alltid gå in för att vinna. Valde faktiskt att vila en av våra nyckelspelare ganska mycket i matchen då han och även en till nyckelspelare (som vilade mycket första matchen) skulle vara med herrlaget. Vi börjar väl matchen ok, men det är hela tiden jämnt. I andra för vi ett litet ryck på 6-0 (det har då varit ganska poängsnålt) , men det blir också de ända poängen vi gör den perioden. Mycket beroende på att vi spelar dåligt anfall och det har nog ganska stor betydelse när man vilar en nyckelspelare.

Efter ut skällning i halvlek (ligger under med 1p) går grabbarna in på plan och tar tillbaka ledningen. Vi spelar mycket bättre i anfallet och tar fler returer och efter tredje känns matchen ganska trygg och vi leder med 12p. Fjärde fortsätter med ganska bra spel och vi är inte längre hotade av motståndarna. Tillslut blir det seger med 56 - 27.

Kan säga att det blev 19-18 till Brahe i första halvlek och många kan då räkna ut att det blev 38 - 8 till oss i andra halvlek. Skönt att de kunde skärpa till sig.


Gamla bilder från säsong 07/08, match mot Brahe 93. Fotograf MyNa Do Mahoyo

Nu blir det alltså att möta dessa två topplag som endast förlorat mot varandra. Målet är att göra bättre ifrån oss än förra omgången och mer kan man inte begära. De ska få smaka på nya krafter.

Take care

RSS 2.0