Mera basket.

Jahopp kan ju påminna om att vinter tiden börjar snart. Man ställer alltså bak tiden. Sovmorgon kan man ju kalla det. Idag hade man tänkt åka till Kalmar för att kolla lite på SM och annat. Men det blev ändrade planer och istället blev det att tillbringa några timmar i Vallhalla där våra F-96: er spelade, och döma matcher. Det gick bra och de vann båda matcherna ganska lätt. Finns en del spelare som kan bli riktigt grymma i framtiden, plus att de har en bra tränare också, Mattias Svensson.

 

Imorgon ännu mera basket då dam och herrlaget ska spela hemma matcher. Lillbrorsan ska ju spela också, första hemma matchen i serien. Hoppas att det blir vinster för OBBK. Damerna kommer att spela mot Kalmar och herrarna kommer att spela mot Mönsterås. Det är väldigt viktigt att damerna vinner om de ska kunna ta ett steg närmre ettan. Herrarna bör också vinna, men de har haft det lite lättare. Vunnit alla än så länge, hoppas de håller i sig.

 

”Om man tar returer så kontrollerar man matchen. Kontrollerar man matchen så leder det till vinst."

 

Take care.



Testa dina kunskaper

Testa dina kunskaper i Basket. Själv hade man 10/10 rätt. WOW
Gå in här.

Take care.

Check this out.

Det blir en del basket just nu. För tillfället lite planering för Scania/OT cup en turnering för årskurs 3-6.

I alla fall kolla in det här. Det tycker jag är roligt.

Take care.

Happy Birthday Mom

Happy Birthday Mommy. Love you.


Mamma och Jag i Helsingborg.

Idag är ingen vanlig dag för idag är mammas födelsedag.

Take care.

Två rosa protokoll med 93/94

Idag har man då varit borta en heldag. Åkt nästan fem timmar bil sammanlagt eftersom vi spelade i Tranås som ligger en bit ifrån Oskarshamn. Plus att det är seg väg dit.

Men i alla fall så var det dags att spela andra omgången i serien då vi blev kvar i nivå två. P.g.a. chaufför brist så åker vi med endast sju spelare och ska spela två matcher i rad. Så trötta var nog grabbarna allt.

I alla fall till matcherna: Det blev två riktigt jämna matcher där vi fick kämpa och slita. Med ca. 20 sekunder kvar av matchen mot Brahe ligger vi under med 1p och ska anfalla. Det blir lite spänt nere vid korgen med 2-3 missar innan vi tillslut stoppar i två poäng och ligger plus ett. Brahe blir lite stressade och slänger bort ett pass som vi tar och stoppar i två poäng till och vinner matchen med 3p. En skön seger må jag säga. 51-48.

Andra matchen var jämn den också vi ligger under i halvtid med 5p vilket inte är mycket. Sen taggar vi till oss till andra halvlek och med ett 14-0 ryck tar vi ledningen med 8 inför fjärde perioden. Med lite prat om att denna ledning inte är mycket och att vi måste fortsätta jobba hårt går grabbarna ut och vi utökar segern till 11p. 62-51.

Skönt att åka hem med två rosa protokoll med tanken på att vi åkte hem med två gula för två veckor sen och spelade förjävligt. Vi har fortfarande mycket att jobba på och hoppas att detta kan förbättras de kommande träningarna

new commission!

Japp har tagit på mig ett nytt uppdrag eller vad man ska kalla det. Nej men har ställt upp att ta Döderhult på söndag då de ska möta Växjö Queens. Får se hur det går. Kommer ju kännas lite konstigt med tanken på att det är Div 2 och att spelarna är i min ålder. Man spelade ju där förra året. Aja har man tagit på sig det så måste det också göras bra, vill ju att det ska gå bra på matchen.

Bäst att de är tillräckligt med spelare också annars blir man ju spelande coach och det är ju ganska jobbigt. Ja men i alla fall det ska nog gå bra. =).

yeah take care.

OBBK - Växjö

Idag har det varit basket i Oskarshamn. Var och kollade på när våra små 97:er skulle spela sina första matcher i mini idag. Men istället blev det att man satt i sekretariatet lite. Det finns många duktiga i det laget och de är även rätt många. Det är då både flickor och pojkar och de möte Västervik pojkar. Tyvärr förlorade de, men ser ändå ljust ut för framtiden, med Pether Lindgren som tränare också.

Därefter begav man sig vidare till nästa hall där Damlaget skulle ställas mot Växjö Ladies. Det var ju inte den roligaste matchen med tanken på siffrorna, 103 - 30 till Oskarshamn. Nadia var med och spelade, riktigt duktig måste jag säga av det jag såg. Missade ju typ halva matchen eftersom jag hjälpte till i den andra hallen.

Matchens lirare till Linda Phung, som även blev lirare förra helgen mot Bankeryd. Roligt och hon har utvecklats väldigt mycket, Lena Phung (tvillingar) har utvecklats väldigt mycket. Man kan ju inte säga så mycket om matchen då det var en sån skillnad mellan lagen. Nästa vecka ställs damerna mot Nässjö som en så länge är obesegrade, det blir en mycket tuffare match och en viktigt match för att kunna ta sig vidare mot basketettan.

Take care

Döderhult - Kalmar

Har varit och kollat på Döderhult mot Kalmar. Döderhult vann tror det blev 58-49. Hade en riktigt bra start i matchen, med ungefär 6 treor i tät i följd. Det stod 40-25 i halvtid. Men andra halvlek blev inte lika bra som första och Döderhult tappar en del. Det blev i alla fall inte mycket poäng från Döderhults sida i tredje perioden.

Lite in i fjärde tror jag att det bara var en trepoängs ledning, men med lite bättre försvar och anfall får de upp ledningen till 10p. Och Döderhult vinner tillslut matchen. Dock kanske det ibland bör vara lite mer tålamod i anfallet, men det går ju att fixa.

Imorgon har A-laget match mot Växjö. Hoppas att de gör en bättre match än vad de gjorde mot Bankeryd. Tror även Nadia kommer spela imorgon, en ny spelare från Södertälje. Det ska bli kul och se.

Aja take care.

Believe

When you give up you are giving up on yourself. That means that you don’t believe in yourself. And if you don’t believe in yourself why should anyone else believe in you?

 

Det är viktigt att man tror på sig själv för att kunna lyckas. Om det känns som om det inte går försök ännu mer, jobba ännu hårdare. Inte förens då kommer du kunna se världen på ett annat sätt. Hard work, jia you, jobba hårt. =)

 

Take care.


Idol


Alexander konstantoulas - I'm sorry

Han lyckades fast han inte gick vidare i idol. Det räcker med att man får synas lite där.

take care.



diary.

Har läsa mina gamla dagböcker som jag skrev i för ett bra tag sen. Gamla minnen och allt. Shit vad mycket stavfel man hade. haha. Tänk att man såg på livet på ett helt annat sätt än vad man gör just nu. Allt verkade så tydligt och man var så säker på vad man ville med livet, även fast det va småsaker så visste man ändå.

Men i alla fall vissa saker är fortfarande likadant. Känns ändå bra att jag har lite av mitt liv nedskrivet, för då kan alltid leva sig in i hur det var när man var yngre. Komma ihåg gamla minnen. Synd att jag inte skrev mer än vad jag gjorde. Känns som om det finns så många andra minnen som kanske borde vara nedskrivna, men får helt enkelt försöka att ha dessa minnen inom mig.



Aja har alltså läst gamla minnen. Nu måste jag bara ta tag i mitt nuvaranda liv. Måste verkligen bort från lilla Oskarshamn och som jag längtar till den dagen. Ska börja plugga nästa år, hoppas att man kan komma in på det man vill + i en go stad också. Hmm tanken på att bo själv känns lite nervöst. Får se hur det blir, är inte säker på om bror och mor kommer att bo i Oskarshamn heller. Så familjen kan hamna i samma stad eller i flera olika städer. Det är sånt man märker när det kommer.

So cold.

I helgen var det nästan bara basket kan man säga. Först lördagen åkte man till Kalmar för att coacha. Det gick inge vidare för laget. Vill man vet mer om det kan man ju läsa här. I alla fall vi förlorade två av två möjliga, också mot ett lag vi tidigare endast vunnit mot. Vad händer med laget? Jo jag vet det är för några som tar det på allvar. Det finns kanske fyra, fem personer i laget som går in för basketen. Resten är mer där för skoj skull, och visst det är inget fel på det. Men man kan ju i alla fall bry sig tillräckligt för att vilja vinna.

Aja får ser om det blir bättre framöver, vi håller oss i alla fall kvar på samma nivå. Möter två nya lag nästa gång. Hoppas att det går bättre. Det krävs att grabbarna jobbar om de vill vinna dessa matcher.

Söndagen satt man i sekretariat för Damlaget som gästades av Bankeryd. Det gick inge vidare för dem heller. Kändes som många av spelarna var trötta redan i början av matchen. Som om man redan innan kunde se hur det skulle sluta. Publiken var döda och det gjorde ju inte saken bättre. Det är väl när det går tungt publiken ska härja som mest. I alla fall så finns det ju anledningar till varför det inte gick så bra.

Sen bör ju vi i OBBK få in fler som kan hjälpa till för snart tar ju klubben död på de som ställer upp. Vi behöver fler coacher till klubben helt enkelt. Själv skulle man ju behöva någon som hjälper till så att man kan dela in laget mer som jag vill. Alltså det är en stor skillnad på alla i laget och de behöver öva på olika saker, detta är inte lika lätt när man är ensam. Aja ska väl inte klaga alldeles för mycket.

 

Det är väldigt kallt ute också, kallare inne för den delen också. Själv har man ju börjat med vinter jackan. Har hört att det redan börjat snöa från andra håll.

 

Take care.


The Kite Runner.

Har läst en jätte bra bok på engelska. Man lever sig in i det och den betar en väldigt mycket. Detta är en bok om en pojke och hans liv. Hur det dåtida Afganistan var och hur det utvecklades till som det är nu. Författaren beskriver situationerna väl och gör det så spännande. Är inte mycket av en läsare kan jag säga, men känner ändå att detta var en riktigt bra bok.

Om det är någon som ska läsa en bok så bör den läsa denna. Vet inte om boken är översatt till svenska, men tror de flesta klarar av att läsa på engelska.



And people don't forget to check out MAHOYO

Take care.

RSS 2.0