Otur till tur.

Har då varit i Jönköping från Torsdag till nyligen (söndag). Det har varit skönt att softa med syskonen, inte ofta alla är samlade längre. Så det var gutt. Nu är då alla tre syskonen i Jönköping eftersom att Willy är där på prao i en vecka medan man själv då har skola. Så det kommer nog vara ganska lugnt här hemma.

Förutom att softa så fann jag några fynd på A6 i fredags, det var gutt. Två linnen och en blommig klänning. Och en go BH.Yeah. Det var nice.

Aja men idag då, dagen då jag fått spendera några timmar i buss och tåg. Innan jag åkte så hade vi lite fika, gjorde egna semlor och så det var gott. Har även kollat lite på högskolor och utbildningar finns några intressanta.

Till resan då, först från Huskvarna till Nässjö kom fram som jag skulle och fick då vänta där i över 30min. När jag satt mig på tåget för att vänta tills det skulle åka så började jag bli lite oroligt eftersom att det skulle åka vid 16 över men gjorde inte det. De sa att de skulle vänta in något. Tåget åkte tio minuter försent och jag som skulle ta buss från Hultsfred hem till Oskarshamn skulle missa bussen.

I alla fall pratade jag med de på tåget och hon visste då inget om bussen som jag skulle med, men kände till en annan som gick senare (tåg till berga ->buss från berga). Så tänkte att det inte var så farligt bara det att man inte pallar att göra fler byten, men men ska man komma hem så. Efter ett tag kom hon fram till mig igen för att höra med mig om den bussen jag skulle med och sen sa hon att det var ordnat så att bussen väntar så att jag hinner. Jippi.

Men just då tänkte jag att jag skulle komma hem senare än vad som beräknats eftersom att bussen väntar där och blev 13 min försenat. Det som var bra var att bussmannen körde snabbt och jag hade t.o.m. någon minut till godo när jag var hemma i Oskarshamn. Vad som var ännu bättre var att det stod en buss där som skulle åt mitt håll så det var bara att kliva på och jag slapp gå,YEAH.

Ibland kan man ha tur i oturen,hehe.

Yeah yeah Take care people.

Funderar.

Har gått och funderat ett bra tag nu men har inte kommit på det än.
Det jag funderat på är vad min starkaste sida är. Jag kan bara komma på saker som jag är hyfsat bra på men inget som jag är riktigt bra på. Funderar fortfarande på det och vad mitt största intresse egentligen är. Tänk om det är meningen att jag ska göra något som jag aldrig gjort tidigare och tänk om det är denna sak som jag är bra på.

Har ni någonsin funderat över vad det är ni är bra på eller har ni det redan helt klart för er vad ni är bra på?
Denna frågan har jag funderat på så länge nu, men jag kan inte komma på det.
Jag vet att det finns många saker som jag gillar som jag är intresserad av, men det  är inget som jag riktigt brinner för än tror jag inte.

Det jag vet är att jag gillar att jobba med människor, att jag gillar att skriva, att lära mig andra kulturer och språk, att hjälpa andra med saker som gör de bättre. Men jag vet inte rikigt vad som kommer vara det jag vill syssla med. Vad jag också vet är att jag inte kan stanna i denna stad länge till för tror inte jag kan utforska mig själv genom att stanna i en stad där inte alla möjligheter finns.

Så det är bara att fortsätta att utforska och komma fram till vad jag verkligen brinner för.

När jag var liten kändes allt så klart.

Take care.

Praktik vecka.

Denna vecka är man då på praktik och jag är i Stångeborg då avdelningen Speldosan.
Det är då ett dagis. Själv så gick man i Stångeborg som liten kommer inte ihåg vilken avdelning, men känner igen  några från personalen från min tid. Får tillbaka blickar från när jag var liten, och det var ju faktiskt väldigt länge sedan. Någon av personalen sa sist jag såg dig var du väl 2-3 år hur gammal är du nu då, haha 18. Hmm alltså 15-16 år sedan.

Det har faktiskt varit roligt, men också lite jobbigt. Man har ju många barn efter sig. hehe. De är så söta. Några vill göra det ena och några det andra, haha kan ju inte dela på mig själv. Idag blev jag kvar en halvtimme extra, när jag skulle hem så var det två små pojkar som inte ville det så de tog mina saker så jag fick jaga dem. Riktiga busungar. Men det var inte så farligt. Idag var det även kort om personal så några från en annan avdelning var hos oss också så det var extra många barn.

Aja imorgon är då sista dagen på praktiken, kommer nog sakna det lite. Men men det är ju som sagt bara en veckas praktik. Har ju börjat vänja mig vid alla barnen nu. Kommer bli lite tråkigt att lämna dem, men som sagt lite jobbigt har det ju även varit.

Nästa vecka är det ju sportlov, så har varit borta från skolan två veckor. Det jag måste göra nu är att räkna matte eftersom att jag har det med samhälle och de har ju varit i skolan denna vecka så då är jag förmodligen lite efter. Sen har jag specialidrott och naturkunskap+ prokejtarbete att fixa. Men det är inte lika bråskande.

image22   image23
 Stångeborgs förskola                                              Avdelning - Speldosan

Take care.

Helgen

I fredags var man då och coachade mina grabbar i Kalmar. Vilket gick okej, de vann med 5p så det var mycket nerver på mig. Skönt att vi vann tycker jag för vi behövde verkligen den segern.

Igår så var man och kollade på broderna när han hade fotbolls match, det gick inte så bra för dem. Men han fick beröm, hans första match också. Sen var man hemma och softade. Därefter drog jag till tvillingarna och hängde, det var trevligt. Kollade på melodifestivalen också, inte riktigt någon fan av det. Det var inte så värst bra låtar. Men Björn Gustavsson var med också och han är skön.

Efter det drog vi till en lokal mittemot Oscars, där Stefan hade sin fest. Det var väl helt okej, de flesta där var väl 90:er. Men det var trevligt. Synd att det var människor som gjorde att man var tvungen att dra tidigare. (Antar att det var därför). Så vi softade ett tag utanför och sen hade jag inte med mig något leg så orkade inte dra in till Stan.

Idag kollade man först på när bror min spelade match mot Mönsterås, med 91/92 laget. De förlorade med 3p riktigt surt. Synd att det inte blev vinst för det var ett tag sedan 91/92:erna vann en match så får hoppas att det kommer snart. Go for it!. You can do it if you really want.;).

Sen hade man själv match, ingen av de matcherna man riktigt längtar till att spela, det var mot varandra alltså. Alla visste väl hur matchen skulle sluta egentligen. Men i alla fall så förlorade vi stort, men kan ändå se att folk utvecklas. Själv fick man beröm av coach så det var ju skönt, men frågan jag ställer mig själv är när skotten ska trilla i. På träningarna när vi spelar trillar de ju i, varför inte på match? hmm som sagt you can make it if you really want.hehe.

image21
Bjud på ett leende.(Gammal bild, 89:e laget)

Ja men imorgon ska man på praktik i Stångeborg får hoppas att det går bra. Det blir alltså gamla tider,(mitt gamla dagis). Förutom att jag gått dagis där så finns det ju en hel del andra minnen från de området.

Take care

Chinese New Year

Idag är det då nyår för oss, så Gott nytt år allesammans.=).

image20
Nyår förra året.

Borde egentligen ligga och sova nu, vaknade idag för att gå till skolan som vanligt så jag åt frukost, borstade tänderna, gjorde mig i ordning för att dra iväg. Men när jag väl var kvar kom jag att tänka på att det var någon dag min matte-lärare skulle vara borta så jag bestämde mig för att kolla i planeringen och självklart så var det idag. Typiskt. Aja och eftersom jag redan är vaken och allt så kunde jag lika gärna förbli vaken.=).

Förutom den lektionen så är även svenskan inställd så har bara en lektion Natur och friluftsliv, ska ju till fjällen. Nice. På den lektionen ska vi bli indelade i grupper och jobba lite inför fjällen. Sen så måste min stuga bestämma klart maten vi ska ha med oss. Det ska iaf bli kul att åka till fjällen, men det är ju första gången man ska stå på ett par skidor så får hoppas att det går bra. Ska åka längd också i över 2 mil. Shit kommer nog va ganska död efter den veckan.

Japp nyår då låt mig tänka vems år kan det vara iår. Det var ju Grisets år så nu måste det vara Råttans år.;). Så det är alltså råtternas år som kommer nu. Hope it brings luck. Själv är man då orm.

yeah take care, and happy new year.

RSS 2.0